matti_partanen_1920x1080

Siihen on syynsä, miksi Kulma21 vetää puoleensa vastuullisia sijoittajia ja vuokralaisia

”Vastuullisuus on kiinteistökehityksen keskeinen arvo ja ympäristösertifikaatti sen valttikortti.  Energiankulutuksen ja päästöjen pienentäminen korjausrakentamiskohteessa on vetovoimainen yhtälö niin sijoittajien kuin toimitilavuokraajien näkökulmasta”, kiinteistökehittäjä Matti Partanen sanoo.

Helsingin Kampissa on käynnissä ainutlaatuinen NCC:n kehityshanke Kulma21, joka vastaa tämän päivän arvoihin ja vastuullisuuden tavoitteisiin. Kyse on keskustan toimitilojen uudesta kuningattaresta, jonka helsinkiläiset tuntevat Kauppakorkeakoulun Ylioppilaskunnan KY-talona.

”Ainutlaatuiseksi hankkeen tekee se, että uudistamme kohteen perinteitä arvostaen BREEAM-ympäristöluokituksen uusimpien kriteerien mukaiselle Excellent -tasolle. Vastaavaa ei ole Suomessa aiemmin tehty”, Partanen sanoo.

20210622-NCC_Kulma21_Exterior_View_night_WEB-min

Vanhan ja kunniakkaan rakennuksen peruskorjauksen tavoitteena on nostaa kohde alkuperäiseen arvoonsa.

Siellä se piilee: päästövähennyspotentiaali

Suomessa kiinteistöt tuottavat noin 40 prosenttia kaikista hiilidioksidipäästöistä, joista suurin osa johtuu käytönaikaisesta energiakulutuksesta. Helsingissä rakennusten lämmityksen on laskettu aiheuttavan yli puolet kaupungin päästöistä.

Hiilineutraali Helsinki 2030 -kaupunkistrategiassa katsotaankin, että suurin päästövähennyspotentiaali piilee rakennusten energiaremonteissa. Tähän näkemykseen Kulma21 solahtaa korjausrakennushankkeena paremmin kuin hyvin.

”Kulma21 on samaan aikaan sekä korjausrakentamishanke että energiatehokkuushanke”, Partanen korostaa.

20210622-NCC_Kulma21_Exterior_Entrance_WEB (2)-min

Kaupunkikuvallisesti historiallinen kohde, huippusijainti ja uudiskohdetta vastaavat modernit toimitilat tarjoavat harvinaista herkkua urbaania ja korkeatasoista toimitilaa etsiville yrityksille.

Nyt kuljetaan käsi kädessä: tuotto ja ympäristöystävällisyys

Keväällä 2023 valmistuvassa Kulma21:ssä tavoitellaan B-energialuokan tasoa. Energiankulutuksen pienentäminen yhdessä päästöjen pienentämisen kanssa tuottaa kiinnostavan yhtälön. Kun kiinteistön tuotto ja ympäristöystävällisyys kulkevat käsi kädessä, vetovoima kasvaa.

”Vetovoiman kulkusuunnasta kertoo myös mm. JLL:n tutkimus, jonka mukaan ESG ravistelee sijoitusmaailmaa näyttämällä suuntaa. Vastuullisten sijoitusten arvo kasvaa, mutta yhtälö toimii myös toisinpäin: arvo voi kärsiä vastuuttomuudesta”, Partanen kertoo.

”Rakennuksen tekninen kunto on olennainen osa kiinteistön arvonmääritystä. Kulma21:ssä vanhasta peruskorjataan uutta vastaavaa toimitilaa, joten tässä kokonaisuudessa kaikki voittavat”, Partanen toteaa.

20210622-NCC_Kulma21_Office 2nd Floor_WEB

Kulma21 vastaa pääkonttoritason vaatimuksiin. Tilaratkaisut ovat joustavia ja yritysten erilaisiin tarpeisiin mukautuvia tilakoon vaihdellessa välillä 200-6000 neliötä. Toisen kerroksen huonekorkeus on yli nelimetrinen ja ikkunat ulottuvat liki lattiasta kattoon.

Mitä tekemistä linnunpöntöllä on vastuullisuuden kanssa?

BREEAM-ympäristöluokitus osoittaa kiinteistösijoittajille ja toimitilavuokraajille läpinäkyvästi, mistä kestävä kehitys kohteessa käytännössä toteutuu. Korkean luokitustason hakeminen ohjaa kaikkea tekemistä suunnittelupöydältä toteutukseen.

”BREEAMissa asetettujen tavoitteiden toteutumista seurataan. Ympäristösertifikaatti on osoitus siitä, että vaatimukset on todistetusti täytetty”, ympäristöasiantuntija Riina Ahola Sweco Finland Oy:stä korostaa.

Kyse on lukuisista isoista ja pienistä asioista aurinkoenergiasta materiaalitehokkuuteen. Kulma21:ssä säästetään mahdollisimman paljon olemassa olevia materiaaleja, minimoidaan materiaalien määrää suunnitteluratkaisuin sekä maksimoidaan kierrätyssisältöisten tuotteiden käyttöä.

”Kulma21 tuo mukanaan myös vähän vihreää. Vaikka ollaan keskustan ytimessä, ekologiaa voidaan edistää mm. sisäpihan viheraluein, istutusaltain, linnunpöntöin ja hyönteishotellein”, Ahola sanoo.

20210622-NCC_Kulma21_Terrace_WEB-min

Keskeinen sijainti Helsingin keskustassa Kampissa tekee Kulma21:stä helposti saavutettavan ja vetovoimaisen. Kulma21:n kruununjalokiviä on mm. seitsemäs kerros hurmaa lasiseinineen, kattoterasseineen ja kaupunkinäkymineen.

Vastuullisuus korostuu työpaikan valinnassa

Kestävällä kehityksellä on iso painoarvo vuokralaisten valinnoissa ja sijoittajien salkussa, mutta myös työnantajamielikuvissa. Tutkimusten mukaan monet työntekijät painottavat yrityksen arvopohjaa mukaan lukien vastuullisuuskysymyksiä työpaikkaa hakiessa. Myös sijainti ja sen myötä helppo saavutettavuus esimerkiksi julkisilla kulkuneuvoilla on osa vastuullisuutta, vetovoimaa ja viihtyisyyttä.

Kulma21 näyttäytyy Pohjoisen Rautatiekadun ja Fredrikinkadun kulmauksessa vielä huputettuna, mutta sisäpuolella tapahtuu. Vanhasta KY-talosta on säästetty rakennuksen runko, joka jo sinällään on hiilijalanjälkeä ajatellen hyvä asia ja iso ilmastoteko.

”Uudiskohteessa perustuksien ja rungon osuus on noin 30 prosenttia rakentamisen hiilijalanjäljestä. Säästyneiden eurojen lisäksi rakennuksen runkoa hyödynnettäessä säästytään purkuvaiheen, uuden rungon tuotevalmistuksen ja sen rakentamisen hiilidioksidivaikutuksilta”, Partanen sanoo.

Kiinnostus Kulma21:tä kohtaan kasvaa virkistyneessä markkinassa Partasen mukaan koko ajan – eikä ihme, sillä vastaavaa kohdetta ei ole Helsingissä tällä hetkellä näköpiirissä. 

Vetovoimatekijät – Kulma21

  1. BREEAM-ympäristöluokituksen Excellent-taso
  2. Korjausrakentamishanke on myös energiatehokkuushanke
  3. Sijainti, saavutettavuus, palvelut, arjen sujuvuus
  4. Näköalapaikka, joka tarjoaa pääkonttoritason toimitilaa
  5. Uniikit tilat: toisen ja seitsemännen kerroksen kruununjalokivet

Lisätietoa verkkosivuilta: kulma21.fi

Jaa artikkeli:

Muita mielenkiintoisia uutisia

NCC vuokraa Woltille Kulma21-toimistotalon Helsingin Kampissa

21.04.2022
Wolt on tehnyt sopimuksen NCC:n kanssa Kulma21-toimistotalon vuokraamisesta.

Kulma21:n takaa löytyy värikäs ja vaiherikas elämä

15.09.2021
Helsingin ydinkeskustassa sijaitseva historiallinen KY-talo saa uuden elämän Kulma21:nä. NCC:n kehityshanke tarjoaa harvinaista herkkua urbaania ja korkeatasoista toimitilaa etsiville...